bip

ul. Szkolna 1, 05-532 Baniocha

Jadłospis

  /    /  Jadłospis

MENU OD 14.11 do 18.11

PONIEDZIAŁEK 14.11

Zupa jarzynowa

Makaron z białym serem, mus truskawkowy

Herbata z cytryną, woda, marchew

Alergeny: gluten, jaja, seler, mleko

WTOREK 15.11

Ryżanka

Ziemniaki, kotlet mielony pieczony, marchew z groszkiem

Kompot, woda, mandarynka

Alergeny: gluten, sezam, soja, orzechy, seler, mleko, gorczyca, jaja

ŚRODA 16.11

Zupa z zielonych warzyw

Kasza gryczana, gulasz wołowy, surówka warzywna

Herbata owocowa, woda, banan

Alergeny: seler, mleko, gluten, sezam, soja, orzechy, gorczyca, jaja

CZWARTEK 17.11

Zupa pomidorowa z makaronem

Ziemniaki, ryba pieczona, sałata lodowa z sosem vinegret

Sok owocowy, woda, deser mleczny

Alergeny: gluten, jaja, mleko, seler, gorczyca, soja, gluten

PIĄTEK 18.11

Barszcz ukraiński

Pierogi z mięsem, surówka wielowarzywna

Sok owocowy w kubeczku, woda

Alergeny: gluten, jaja, mleko, seler

*w jadłospisie zastrzega się prawo do zmian

MENU PRZEDSZKOLNE

PONIEDZIAŁEK  14.11

ŚNIADANIE

Chleb graham, masło, wędlina drobiowa, płatki ryżowe, pomidor, ogórek, herbata owocowa

II ŚNIADANIE

Jabłko

OBIAD

Zupa jarzynowa

Makaron z białym serem, mus truskawkowy, herbata z cytryną

PODWIECZOREK

Chleb razowy, ser żółty, sałata lodowa, kawa inka

WTOREK 15.11

ŚNIADANIE

Chleb ze słonecznikiem, masło, kasza manna, pasta z makreli lub pasta jajeczna, rzodkiewka, rukola, kakao

II ŚNIADANIE

Mandarynka

OBIAD

Ryżanka

Ziemniaki, kotlet mielony pieczony, marchewka z groszkiem, kompot

PODWIECZOREK

Bułka maślana z powidłami śliwkowymi, kawa inka

ŚRODA  16.11

ŚNIADANIE    

Bułka, masło, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, wędlina z indyka, roszponka, papryka, kakao

II ŚNIADANIE

Banan

OBIAD

Zupa z zielonych warzyw

Kasza gryczana, gulasz wołowy, surówka warzywna, herbata owocowa

PODWIECZOREK

Placki maślane, kawa inka, orzechy włoskie

CZWARTEK  17.11

ŚNIADANIE

Tosty z serem i szynką konserwową, pomidor, papryka żółta, kakao

II ŚNIADANIE

Kaki

OBIAD

Zupa pomidorowa z makaronem

Ziemniaki, ryba pieczona, sałata lodowa z sosem vinegret, sok owocowy

PODWIECZOREK

Deser mleczny, ciasteczka owsiane

PIĄTEK  18.11

ŚNIADANIE

Chleb mieszany, masło, jajecznica, serek ziołowy plasterki, szczypior, rzodkiewka, kakao

II ŚNIADANIE

Mix owoców

OBIAD

Barszcz ukraiński

Pierogi z mięsem, surówka wielowarzywna, sok owocowy

PODWIECZOREK

Mus owocowy, wafle ryżowe

 

 

 

Skip to content